Slujirea Domnului implică demnitate

Dar trebuie ca episcopul să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii. 1Timotei 3:2

Nu știu ce vă vine prin minte gândindu-vă la un slujitor al Domnului. Ce imagini se succed in imaginația dumneavoastră, ce contacte ați avut, ce oameni ați întâlnit, ce povești ați auzit sau ce ați văzut pe la televizor. Nu știu dacă e o imagine pozitivă sau una negativă dar știu că preponderent termenul „Slujitor al Domului” este folosit în mod ironic de multă lume mai ales de televiziuni când mai prezintă cazuri de preoți sau păstori implicați în diferite fapte nepotrivite statutului lor.

Totuși slujirea lui Dumnezeu implică demnitate și respect. În primul rând a slujitorului față de Dumnezeu dar și oamenilor le este cerut respect față de slujitori. În Vechiul Testament cei ce slujeau trebuiau să o facă în felul lăsat de Dumnezeu. Erau aleși după porunca lui Dumnezeu, erau puși în slujbă după porunca Sa  și costumația era stabilită tot deDumnezeu. Dacă citim despre preoții care slujeau la templu vedem că erau persoane care emanau demnitate, curăție și respect. Costumația stabilită în detaliu, slujbele delegate amănunțit și sfințirea la care erau chemați te făceau să îi respecți.

Lucrurile nu s-au schimbat astăzi. Oamenii cred că dacă nu mai sunt sub legea vechiului legământ pot să se poarte oricum, pot să slujească oricum, pot să se îmbrace oricum dar nu e așa. În prezența Domnului nu poți sta oricum ca slijitor dar nici în prezența oamenilor nu poți sta oricum ca slujitor al Domnului. De la femeia care face curățenie până la păstor sau preot slujitorii trebuie să fie demni, de încredere și temători de Dumnezeu.

Ce inspir eu ca slujitor? Ce mesaj transmit? Dar tu? Poate curge prin mine dragostea lui Dumnezeu fără obstacole spre alții sau hainele mele, cuvintele mele, părul meu etc sunt o stavilă? Se poate vedea Isus în viața mea? sau se vede mai mult persoana mea, haina mea, bijuteriile mele, mândria mea, diplomele mele? Vai mie dacă din cauza mea oamenii nu îl văd pe Dumnezeu în toată puterea Sa. Vai mie dacă Domnul Isus nu se mai vede clar în viața mea. Mai pot fi numit atunci slujitor la Domnului? Mai cinstesc pe Domnul prin slujba mea?

Dragii mei care slujiți Domnului nu uitați: Slujirea nu se face oricum, avem mare responsbilitate, mare impact, mare influiență să ne asigurăm că facem slujba după rânduiala Domnului. Pavel spune că cine luptă la un concurs și nu o face după rânduială este descalificat. Haideți să slujim Domnului cu frică și cu respect, să Îl slujim după rânduiala Sa.

În același timp să arătăm respect față de slujitorii Domnului. Scriptura ne spune să dăm îndoită cinste celor ce se ostenesc în slujbă (1Ti 5:17  Presbiterii cari cîrmuiesc bine, să fie învredniciţi de îndoită cinste, mai ales ceice se ostenesc cu propovăduirea şi cu învăţătura, pe care o dau altora). De prea multe ori ne lăsăm purtați în discuții defăimătoare despre păstori, preoți, prezbiteri etc. Ei sunt slujitori ai Domnului și suntem datori să îi respectăm. Dacă nu își fac bine slujba Dumnezeu le va cere socoteală dar le datorăm respect. Doamne ajută-ne  șă slujim cu demnitate și să respectăm pe cei ce slujesc.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu