Și slujitorii sunt oameni

Ilie, cînd a văzut lucrul acesta, s’a sculat şi a plecat, ca să-şi scape viaţa. A ajuns la Beer-Şeba, care ţine de Iuda, şi şi-a lăsat slujitorul acolo.  El s’a dus în pustie unde, după un drum de o zi, a şezut subt un ienuper, şi dorea să moară, zicînd: „Destul! Acum, Doamne, ia-mi sufletul, căci nu sînt mai bun decît părinţii mei.” 1 Împărați 19:3-4

Ilie era un om al lui Dumnezeu cu deosebită putere. Lucrările sale sunt mari făcute prin puterea Celui care îl trimitea. Vorbea cu putere și mustra păcatul, a înmulțit undelemnul văduvei, a înviat un copil, s-a dus înainte lui Ahab să îl confrunte, a coborât foc din cer peste jertfă, a omorât pe slujitorii lui Baal, a coborât foc din cer și a mistuit slujitorii lui Ahazia, a oprit și a chemat ploaia și multe alte acte de arătare prin viața sa a puterii lui Dumnezeu. Un slujitor folosit de Dumnezeu.

Totuși Ilie la un moment dat își arată slăbiciunea, era om, era un om care îl slujea pe Dumnezeu. Probabil dacă ar proceda la fel un predicator renumit al zileleor noastre ar fi subiect de discuții în toată mass-media creștină și nu numai. Realitatea esta că Ilie obosise, slăbise era în depresie ar spune psihologii, dorea să moară.

Fiecare dintre noi are limitări și slijitorii Domnului nu fac excepție. Nu îi condamnați aspru, încercați mai întâi să îi înțelegeți, să le fiți de ajutor. Un membru al bisericii când are probleme se poate duce la păstor să vorbească dar un păstor la cine se poate duce cu problemele sale? Cine îl ascultă confident? Cine îi dă sfaturi? Este om, poate slăbi, poate obosi se poate îmbolnăvi dar  poate și să greșească, să păcătuiască sau să cadă. Vă rog să le fiți alături.

Slujitorilor… știu că mulți sunteți dedicați tare lucrării dar aveți mare grijă că este foarte probabil ca Dumnezeu să nu ceară atât de mult de la voi. Dacă slujirea dumneavoastră afectează relatia cu soția, relația cu copii si timpul personal de stat cu Dumnezeu e un semn că deja e prea mult. Nu vă faceți griji că nu are cine să le facă, Dumnezeu poate scoate oameni, Dumnezeu are oameni, chiar în cazul lui Ilie care credea că e singur Dumnezeu mai avea o armată de oameni despre care Ilie nu știa nimic. Slujiți Domnului cu cumpătare și Dumnezeu va da putere.

Doamne ajută-ne să te slujim cu dragă imimă și să ne cunoaștem umanitatea și în același timp ajută-ne să sprijinim pe lucrătorii pe care îi ai și să îi respectăm.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu