Victoria în luptă

Şi cine luptă la jocuri, nu este încununat, dacă nu s-a luptat după rânduieli. 2 Timotei 2:5

Trebuie să recunosc că nu le am cu fotbalul, dar deloc. Poate juca România cu America pe tăpșan în fața casei că nu mă văd uitându-mă. Totuși aud la radio diferite știri din fotbal și ultima auzită e despre victoria Stelei în meciul cu Ajax. O mulțime de laude multe vorbe de apreciere, bucurie mare. Bravo lor. Doar că un gând îmi macină creierul meu de non-microbist. De ce atât de rar se întâmplă o asemenea calificare? De ce o echipă odată bună se uzează așa de tare și scade ca valoare?

Merg acum în viața noastră. Viața asta e o continuă competiție pe mai multe nivele. De la aspectul material la cel sentimental și la cel spiritual. Evident că fiecare din noi ne dorim să fim biruitori dar de foarte multe ori trebuie să ne resemnăm cu înfrângerea. E adevărat că la o competiție cel care e cel mai bun va primi primul loc dar în viață cum se întâmplă?

Când lupta vieții noastre este partea materială (casa, mașina, afacerile etc) atunci da, contează să fii primul și asta ia mințile multor oameni echilibrați de altfel. Mirajul banilor e mare, cursa este nebunească, metode de trișare există multe și dacă ești „isteț” nu te prinde nimeni cu dopajul. În vâltoarea bătăliei se calcă mulți oameni în picioare, se fac multe nedreptăți și mai ales se distrug material alte persoane. Trișatul a devenit cel puțin în România o condiție aproape obligatorie a afacerilor. Aud tot mai des oameni care spun: Nu mai poate face nimeni afaceri cinstite în România și când aud asta de la oameni pe care îi consider morali, cu teamă de Dumnezeu aproape că îmi vine să cred.

Când lupta vieții noastre se dă pe faimă iar e mare bătălia. Sunt foarte multe posturi de televiziune care caută senzaționalul și în proporție cu asta există sau se caută oameni care să facă chestii senzaționale. Nu mai prinde senzaționalul pozitiv ci cel negativ precum dezbrăcatul în direct, sexul, crimele, curviile etc. Pentru că asta se cere se găsesc pseudo-vedete care să apară, de regulă oameni cu un grad mare de nebunie sau prostie în creierul lor.

Dar nu doar la TV se dau lupte pentru faimă, și biserica e afectată de o asemenea bătălie doar că la o scară mai „evlavioasă”. Hainele sunt din ce în ce mai scumpe, mai mulate, mai decoltate. Nunțile sunt din ce în ce mai pompoase, copiii sunt din ce în ce mai asigurați, școliți, înmormântările din ce în ce mai spectaculoase.

Când lupta vieții însă se dă pe latura psihică nu stăm foarte bine. Oamenii nu mai țin cont de sănătatea lor psihică aproape deloc, rar mai au timp să citească o carte, să se odihnească, să petreacă timp de calitate pentru maturizare. Avem foarte mulți oameni instabili emoțional, avem foarte mulți oameni dezechilibrați psihic iar numărul de specialiști în aceste domenii este în continuă creștere. Unii din ei se oferă să te facă sănătoși pe sume exorbitante, știu specialiști care cer 400 de ron/ora. Oricum și prețul minim să îl plătești tot trebuie să scoți din buzunar măcar 70 ron/oră, de câte ore ai nevoie?….. depinde de omul la care mergi dar cel mai tare depinde de tine. Vă îndemn să aveți mare grijă de psihicul vostru că primele două bătălii o afectează în negativ pe asta.

Am lăsat la urmă lupta spirituală nu pentru că nu e importantă, ci pentru că e cea care le poate regla pe toate celelalte și cea care are efectele cele mai mari. Într-un popor care își spune creștin nu mai luptă nimeni ca să crească spiritual. Toată lumea vrea ca popa, păstorul să le dea trucuri prin care să fenteze juriul. Trăiește omul viața cum vrea și la urmă lasă ceva bani popii și rudelor ca să îl mute din iad în rai. Omenește e posibil să cumperi: locuri în parlament (acum ăsta a costat 50 000 de euro) să cumperi diplomă de doctor sau măcar lucrarea de doctorat, să cumperi locul din biserică, să cumperi juriul unui concurs, să cumperi BAC-ul etc și asta ne face să credem că putem cumpăra dreptatea lui Dumnezeu.

Unii cred că dacă totă viața a mers cu șmecherii va merge și la final, de ce să nu meargă? Totuși dacă stau să mediteze și oamenii aceia își pierd siguranța unei asemenea manevre dar se amăgesc singuri în loc să fie sinceri cu ei și pentru ei. Spune Scriptura: Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce samănă omul, aceea va şi secera.

Lupta spirituală e cea mai aprigă luptă și cea mai grea din toate. Lupta spirituală are efecte astăzi și pentru toată eternitatea. Lupta spirituală este imposibil de câștigat de către oameni cu puterile lor. Lupta spirituală are dimensiuni cosmice. Fiecare om care se angajează la luptă spirituală va fi învins fără milă și sfărâmat dacă nu are puterea lui Hristos pe care o dă sângele Său.

Totuși biruințele spirituale sunt cele mai mari victorii pe care le poți avea. La bătălia spirituală fiecare om poate ieși campion. Bătăliile spirituale sunt purtate de Dumnezeu dacă devii copilul Său de aceea vei ieși mai mult decât biruitor. Spune Domnul Isus – Toată puterea mi-a fost dată. El cel care are toată puterea te călăuzește în luptă, te susține, îți este scut și pavăză. Doar cu puterea Lui putem birui.

Nu ți-e dor să fii biruitor?

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

2 comentarii la „Victoria în luptă”

 1. Foarte bun articolul…Fii binecavantat!! CHIAR MI-E DOR, DAR MAI MULT VREAU SA FIU BIRUITOR…sa castig premiu!! HRISTOS NE-A PROMIS CA NE VA DA BIRUINTA!..Dar cel mai greu este sa fii biruitor atunci cand tu, in lupta sau alergarea vietii creștine ești nedreptățit, de cei care vor pe cai necinstite sa iti fure premiul(ceea ce nu va fi posibil niciodata inaintea Domnului ). Tocmai de aceea Dumnezeu mi-a aratat si mie, cum pot sa castig premiul chiar si cand sunt nedreptatit, criticat si acuzat pe nedrept, așa cum se intâmplă azi, la scară destul de mare cu multi slujitori luptători….Modul in care putem obtine aceasta este descris in articolul meu pe care l-am scris si eu, la nevoie, si Domnul m-a incurajat sa privesc mereu la EL, Cel care m-a inscris la ” oastea Sa” și la” jocuri” II Tim.2.V.3.”.Sufere împreună cu mine, ca un bun ostaş al lui Hristos.4 Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a scris la oaste.5 Şi cine luptă la jocuri, nu este încununat, dacă nu s’a luptat după rînduieli.”

  Concentrează-te pe Judecător – nu pe nedreptate .
  Ştiu că Domnul face dreptate celui obijduit,dreptate celor lipsiţi… Psalmul 140.v.12 Luca 18 v. 6 – 8…Domnul a adăogat: «Auziţi ce zice judecătrul nedrept? 7 Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, cari strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei? 8 Vă spun că le va face dreptate în curînd. Dar cînd va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pămînt?“
  Nedreptatea este o parte non-negociabilă a experienței umane. De la uciderea lui Abel de către fratele său Cain până in zilele de azi, nedreptate va fi întotdeauna alături de noi. Dacă acest lucru s-a întâmplat in prima familie de pe pământ, să nu ne amăgim că nu se va întâțmpla în zilele în care trăim, chiar in cadrul familiilor noastre, nu contează că este creștin/ă sau nu, dar de asemenea se întâmplă și in bisericile de care aparținem. Trăim într-o lume căzută, acolo unde păcatul se savârșeste in mod agresiv, și atâta timp cât există păcat, (in lume cât și in vechea natura umană) vă poate garanta, de asemenea prezența nedreptății.
  Să fim sinceri, este foarte dificil atunci cand avem de-a face cu nedreptatea. Vedem că ceva este în neregulă, și am experimentat suferința interioară… „Asta nu este bine, aceasta sau cealalta trebuie să fie judecate/stabilite drept!”… Dumnezeu ne-a dat o conștiință si un sens al vieții în a face diferenta intre bine și rău. Și orice nedreptate va acționa impotriva constiintei noastre date de Dumnezeu .
  Acum, există un pericol real aici. Este drept că a fi ofensat de ceva ce este greșit, rău, nedrept – ne va determina să fim ispitiți să cedăm, să păcătuim atunci când ne concentrăm doar asupra nedreptăților din jurul nostru. Noi putem stoca in mintea si inima noastra, chiar vom fierbe de furie până când vom găsi în cele din urmă o cale de a depăși acea situație, care pur și simplu ne poate otrăvi sufletul, duhul si chiar si trupul.
  Este suficient să spunem, ca a ne concentra pe nedreptate si pe cei care ne-au nedreptățit sau ne-au produs nedreptatea – nu este răspunsul cel mai bun si sănătos.

  Noi nu putem scăpa de nedreptate în această viață, dar ne putem odihni conștiința si sufletul nostru, prin faptul că Domnul este cel care se va ocupa de nedreptatea aceea sau persoana care ne-a produs nedreptatea.
  ( Luca 18 v. 6 – 8…Domnul a adăogat: «Auziţi ce zice judecătrul nedrept? 7 Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, cari strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei? 8 Vă spun că le va face dreptate în curînd. Dar cînd va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pămînt?“ .

  Atunci cand te concentrezi pe nedreptate in mod sigur vei fi frustrat și te vei clătina, uneori s-ar putea să cazi, să te clatini în credința și nădejdea ta, să ajungi chiar si la depresie de scurta durată (așa cum s-a intâmplat cu mine și sotia mea – cu ceva timp in urmă…). Dar dacă, în schimb, te concentrezi pe Judecător, pe Cuvânt și ce spune Dumnezeu în Cuvantul Său, cât și scopurile benfice a incercărilor in viața noastra, vei fi capabil să te ridici deasupra nedreptăților din viața ta , chiar si a celor care te-au nedreptățit.
  Fie ca Domnul, Mîntuitorul, Judecătorul dar și Vindecătorul – Eliberatorul nostru, să ne dea harul să trecem peste toate lucrurile care ne-au nedreptățit, ne-au rănit sau traumatizat. El să ne dea înțelepciunea și puterea să ne concentrăm pe El ( Judecatorul) cât și Cuvântul Său- în mijlocul nedreptăților vieții- in același timp făcându-ne bine nouă înșine, atât pe plan spiritual cât și fizic.
  Pentru a fi ajutați si a se produce schimbări in viața dumneavoastră,
  Meditați :
  Ce înseamnă aceste pasaje, care mi-L dezvăluie pe Dumnezeu?
  Ce înseamnă aceste pasaje care mă poate dezvălui și pe mine?
  Bazat pe acestea, ce modificări am nevoie să fac in domeniile amintite mai sus ?
  Care este rugăciunea mea pentru ziua de azi ?

  Răspunde

Lasă un comentariu