Binecuvântarea curăției sexuale

Dacă data trecută scriam despre consecințele intimității nepermise asupra căsniciei, astăzi vreau să scriu câteva rânduri despre binecuvântarea celor care aleg să nu încalce avertizările Scripturii, cu privire la sexualitatea premaritală.

Nu mai este la modă să aștepți. Nu mai este la modă să rămâi în urmă la capitolul acesta. Interdicțiile legate de curăția sexuală se cer toate ridicate și se ivește în cale, un câmp de zburdat. Ce vrei mai mult, tinerețe, energie, frumusețe, putere, hormoni, senzații și lipsa inhibițiilor și a barierelor. E ideal, aparent. Să tot zburzi pe acest ”imaș” verde al plăcerilor. Dacă viața s-ar termina la 25 de ani, aproape că s-ar merita, dar cum viața continuă spre 70 sau 80, calculele trebuiesc făcute mai responsabil.

Poate nu e prea spirituală meditarea asta. Nici nu îmi propun să fac multă teologie, după cum deja știți. Dar vreau să vorbesc pragmatic și pe înțelesul multora. Vreau să trecem de dimensiunea spirituală, nu pentru că nu ar fi importantă, ci pentru că o cunoaștem bine și vreau să o luăm ca la piață: Și eu ce câștig din asta?

Unul din marile avantaje ale păstrării curăției sexuale până la căsătorie, despre care vreau să scriu azi, este lipsa termenului de comparație. Când se căsătoresc doi oameni se ”ciocnesc” două culturi diferite. Sunt multe lucruri mărunte care contează foarte mult. Motivele de conflict sunt multe și cu toată puterea oferită de dragoste, unele din ele necesită o abordare mai serioasă, dar se rezolvă. Ei bine, lucrurile sunt mai complicate, dacă a existat o altă relație anterior. Când ai cu cine compara soțul sau soția, conflictele sunt mai amare. Când ești în conflict, ți se va părea că altul/alta, din cei dinainte, n-ar fi procedat așa.

Se spune că prima dragoste nu se uită niciodată. Eu cred mai degrabă că, niciuna din ”dragostile” anterioare, nu se uită. Practica în consiliere îmi confirmă că la conflict, gândul că anteriorul partener ar fi fost mai bun, este unul care spune ”prezent” imediat.

Nu doar în conflict face probleme existența unui punct de comparație, ci și la intimitatea sexuală. De obicei, prima experiență sexuală e așa de intensă, că nu se poate ignora pe parcurs. Nu mă refer că e plăcută neapărat, ci că e intensă și de mare impact. În Scriptură, era cumva o obligația, ca dacă un bărbat se culca cu o fată, să o ia de nevastă, era un fel de căsătorie fără ceremonie religioasă. Momentul unirii sexuale, era momentul căsătoriei. Expresia ”A intrat la ea”, era cumva actul care finaliza procesul de căsătorire.

Există multe cazuri în care, prima experiență sexuală, e mai degrabă traumatizantă decât plăcută, dar dacă acel ”cuplu” a trăit așa o vreme, plăcerea apare. Acum gândiți-vă, ce ar însemna ca viitorul soţ/ viitoarea soție, să fie mai puțin pricepuți sau îndemânatici, în ce privește gingășia, erotismul și intimitatea? Ar însemna un termen de comparație și probabil regrete, toată viața.

Cu alte cuvinte, una din marile binecuvântări ale curăției sexuale premaritale este liniștea și armonia, nu neapărat cea din relație, că poți să fii super sfânt la capitolul ăsta, dar mândru de numai, cât liniștea din mintea celor doi soți. Lipsa regretelor, că ar fi fost mai bine cu ăla sau cu aia. Lipsa acuzelor conștiinței, că nu ai așteptat cât a trebuit și altele.

Din păcate, lipsa răbdării, permisivitatea socială, provocarea socială, lipsa maturității spirituale, lipsa dezvoltării personale, sunt elemente ce contribuie la ”cedarea” în fața ispitei. Astăzi nu mai este la modă să aștepți, nu mai este la modă să fii fidel, nu mai este la modă nici să ai căsnicie reușită, ca să nu mai spunem că nu mai este la modă să rămâi celibatar, care e o altă temă de abordat și un alt motiv de așteptat. Nimic din ce protejează individul, nu mai este la modă. Tot ce slăbește psihicul, spiritul și trupul este la modă. Ori Scriptura, de asta vrea să ne ferească.

Poate ești tânăr/tânără care cochetează cu ideea de a o face. Poate crezi că nu se poate întâmpla nimic rău. Te rog să te mai gândești. Da, nu va exploda lumea dar consecințele nu te vor ocoli. Dumnezeu vrea să te binecuvinteze, nu te opune.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „Binecuvântarea curăției sexuale”

Lasă un comentariu