Incest nonsexual

De obicei, când auzim de păcate sexuale, devenim curioși, iar dacă acestea îi vizează pe pocăiți, devenim nerăbdători de-a dreptul să aflăm ce anume a făcut și cu cine. Considerăm ofensator și vrednic de deconspirat, orice păcat din această sferă din viața creștinilor și curiozitatea bolnavă ne împinge la cercetări minuțioase și la aflarea detaliilor picante ale întregii întâmplări. Dacă auzim despre incest deja trăim sentimente încurcate rău de tot și inima ne bate cu putere. Da, există multe, mult prea multe astfel de cazuri și la pocăiți, dar azi vreau să scriu despre o formă de incest care este prezentă foarte, foarte des și e destul de posibil să îl practici și tu sau cineva din casa ta. E vorba de incestul nonsexual.

Clar termenul e unul inventat de mine, nu e ceva științific, e un termen menit să atragă atenția asupra unor relații păcătoase existente, menite să distrugă familia și care persistă, de cele mai multe ori fără a fi observate de nimeni sau dacă sunt observate, cei mai mulți le tolerează.

Conform DEX, incestul este acea relație sexuală între părinți și copii sau între frați și surori, este incriminată de lege și de religie și este considerată nepermisă. Mă voi restrânge la variante nonsexuală și aș defini incestul nonsexual ca fiind relația nepermis de apropiată între copiii căsătoriți și părinții, frații și surorile acestora.

De ce am ajuns să numesc astfel de relații incestuoase? Pentru că este cauza nefericirii și destrămării a sute de relații maritale. Este cauza nematurizării a sute de persoane. Încălcarea recomandării Scripturale ”de aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa” este una din cele mai frecvente cauze de divorț, relații proaste, nematurizare și lene relațională.

Prea mulți soți și prea multe soții, dau fuga la mama la prima rafală de vânt în căsnicie, mai mult, prea mulți soți și soții își spun secretele, mai ales nemulțumirile din relație, părinților lor. Prea mulți soți și soții își sună pe ascuns mama sau uneori tata, să se plângă de partenerul de viață. De prea multe ori unul din soți face o practică din a discuta cu mama când se plictisește, uitând că sunt responsabili de secretul relației lor. De prea multe ori, unul din soți e nevoit să lupte cu ideile a două persoane. Prea multe femei își înşeală bărbatul cu mama lor și prea mulți bărbați își înșeală soția cu mama lor, moral bineînțeles. Rezultatele sunt dezastruoase:

  1. Nematurizare. Cel ce încă e legat de mama sa, nu se va maturiza normal niciodată. Va rămâne un copil dependent mereu de mama. Va avea nevoie să fie dădăcit mereu și nu va lua viața în piept pentru că are mereu o cârjă, mama e gata să intervină și în căsnicia lor, dacă e nevoie și de obicei e nevoie.
  2. Dezechilibru. Barca căsniciei e făcută pentru doi, nu pentru trei sau mai mult. Orice imixtiune în viața familiei, chiar din partea părinților e ilegală, periculoasă și poate rupe barca. Barca aceea nu va merge înainte mult pentru că mai mult se va legăna în dreapta și în stânga.
  3. Iresponsabilitate. Acel soț sau acea soție, nu vor să își asume responsabilitatea pentru viața lor de căsnicie. Vor ca acea responsabilitate să fie tot a mămicii sau a tăticului.
  4. Mândrie. Bineînțeles că o minte coaptă, din spate, face mai mult decât una necoaptă, dar meritele le ia mintea necoaptă, că relația cu mama e secretă. În acest fel de multe ori, de cele mai multe ori, apare mândria înțelepciunii la acea persoană și consideră partenerul de viață mai prost,  indirect de cele mai multe ori.
  5. Alterarea sau dispariția comunicării. Dacă soțul sau soția comunică cu mama, uneori cu tata, în secret sau nu, cantitatea de comunicare cu partenerul de viață scade, pentru că unele nevoie au fost împlinite. În consecință, calitatea și cantitatea de comunicare din căsnicie sunt direct afectate.
  6. Alterarea relațiilor sexuale. Nu știu cum se face, dar nu îmi amintesc vreun caz de consiliere la care să îmi spună cineva, că după discuția sau întâlnirea cu mama, au avut poftă de sex cu soțul sau soția. De regulă e un factor inhibator și de multe ori mamele își învață fetele să își pedepsească bărbații în acest fel. Nu generalizăm, dar situația e oricum prea des întâlnită.

Sunt câteva consecințe observate de mine, nu sunt studii științifice, sunt mai degrabă concluzii personale în urma procesului de consiliere. Nu pot generaliza și îmi dau seama că aceste observații vor scandaliza, mai ales pe unele mame, dar le scriu pentru că sunt o realitate chiar dacă nu apar în toate cazurile.

De aceea am fost dur cu termenul, numindu-l incest nonsexual. De cele mai multe ori e vorba de o înșelare a partenerului cu unul din părinți. Asta e nebiblic, imoral și nepermis. Recomand cu tărie, ca orice discuție cu părinții să fie făcută doar în prezența partenerului de viață. Știu că se pare exagerat, dar e legitim. Puțin greșesc dorind răul copiilor lor, cei mai mulți greșesc dorindu-le binele. Voi reveni pe acest subiect.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu