Slujirea în smerenie

S’a desbrăcat de hainele Lui, a luat un ştergar, şi S’a încins cu el. Apoi a turnat apă într’un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor, şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins. Ioan 13:4

Mare motiv de dispută între unii membri ai bisericilor referitor la ce inseamnă să slujești, dispute se iscă și între membrii confesiunilor care au slujitori plătiți și cei ai confesiunilor care nu au slujitori plătiți. Dacă e slujitor mai este plătit? Dacă e plătit se mai poate numi slujitor? O mulțime de întrebări au oamenii și tot atâtea motive de conflict în cuvinte.

Ce face slujitorul? Este un fel de lider sau este cineva de care toată biserica se folosește când are nevoie? Domnul Isus când spală picioarele ucenicilor se află în ambele stări relatate mai sus. Petru refuză pentru că îl vedea ca pe „Hristosul lui Dumnezeu!” dar Domnul Isus le arată că pentru a fi cel mai mare trebuie să îi slujești pe toți.

Ce concepție diferită față de filosofia lumii în care trăim. Astăzi ești cel mai mare dacă ești slujit de cât mai mulți, dacă ai în subordine mulți oameni dacă îți faci un renume și dacă ai relații iar Domnul Isus propagă o învățătură măcar ciudată: Ci oricare va vrea să fie mare între voi, să fie slujitorul vostru și vorbea de cercul ucenicilor nu de faptul că oamenii trebuie să le slujească .

Domnul Isus spune scriptura că: S’a smerit şi S’a făcut ascultător pînă la moarte, şi încă moarte de cruce. Atât de multă smerenie și asculare….

Ce învățăm de aici?

  • A fi slujitor înseamnă a fi în contact permanent cu Dumnezeu cel pe care îl slujești.
  • A fi slujitor nu înseamnă nicidecum a fi șef. A sluji înseamnă a pune la dispozitia altora darurile pe care le avem pentru ca alții să se folosească de ele.
  • A fi slujitor înseamnă smerenie. Nu pot asocia cuvântul slujitor cu aroganța, opulența, etalarea cunoștințelor etc. Slujirea înseamnă aplecarea înaintea fraților până la nivelul celui mai de jos dintre ei. Așa cum a făcut Domnul Isus venind pe pământ.
  • A fi slujitor înseamnă a fi disponibil la lucrare. Dacă pentru a putea face lucrarea biserica sau membrii locali te susțin financiar atunci asta te provoacă la o și mai mare responsabilitate.
  • A fi slujitor nu înseamnă schimbarea priorităților majore. Nu pune familia  pe locul următor slujbei pe care o ai în biserică, familia trebuie să  rămână înaintea acesteia dacă ești căsătorit nici nu pune slujba din biseircă înaintea părtășiei tale cu Dumnezeu.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu