Slujirea – o binecuvântare

În toate privinţele v-am dat o pildă, şi v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi, şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuşi a zis: „Este mai ferice să dai decât să primeşti.” Faptele Apostolilor 20:35

Mai mult ca niciodată se vorbește în România de un  capitalism sălbatic ca metodă de salvare a ceea ce a mai rămas din țară. Tot mai mulți adepți are conceptul unitând că soluția este întoarcerea la Dumnezeu și aplicarea Scripturii . Din păcate religia e împletită cu politica într-un mod total nesănătos în România și uneori miturile prezente mai mult despart și distrug decât să construiască (un articol interesant scrie Andrei despre miturile politicii religioase românești).

Dar ce prevede acel capitalism sălbatic de care vorbeam, ei bine în linii mari prevede ca cine nu e competitiv să nu fie povara statului. Asta ar însemna ca persoanele cu dizabilități să nu beneficieze de indemnizații, cei fără venit să nu beneficieze de ajutoare sociale, pensiile să dispară sau să fie minime ca valoare și durată și de fapt rezumând e un fel de a lua de la săraci și a  da la bogați pe principiul că cine are să i se dea ca să producă și mai mult iar cine e considerat doar consumator să nu mai primească nimic. Muncești trăiești, nu poti munci, nu vrei sa muncești nu e problema, stai la mila oamenilor dar statul nu îți dă nimic. Ei bine într-un asemenea contaxt social Biblia ne spune că este mai ferice să dai decât să primești.

Probabil mulți dintre voi puteți confirma că ați trăit aceleași stări ca și mine când ați oferit ceva. Am fost de multe ori în postura să ofer ceva, fie că e vorba de bani, bunuri, servicii, slujire, un zâmbet, o strângere de mână, o bâtaie pe spate, o rugăciune sau măcar un gând bun și de fiecare dată când am ales să fac asta eu am simțit o încărcare pozitivă, am simțit o bucurie lăuntrică chiar dacă nu a fost ceva vizibil și public am simțit că oferind primesc binecuvântare.

De multe ori mă aud pe mine și îi aud și pe alții în rugăciuni cerând binecuvântare de la Dumnezeu dar o modalitate sigură de a primi binecuvântare în viața noastră este să devenim binecuvântare pentru alții. Dacă din noi curge binecuvântarea (pe care de la Dumnezeu o primim) spre alții mereu și mereu vom primi binecuvântări noi. Ele vor fi în acest fel permanent proaspete în viața noastră și în viața celor din jurul nostru. Slujind pe alții ne atragem binecuvântare în viața noastră.

Uitându-ne la Domnul Isus vedem modelul de slujire, mereu a avut acțiuni de ajutare, vorbe de îmbărbătare, vindecare, mângăiere și a culminat cu dovada supremă de dragoste dându-și viața și spune Scriptura că Dumnezeu l-a înălțat nespus de mult.

Nu știu dacă vreau recunoașterea oamenilor pentru acțiunile mele, nu cred că am nevoie de laude și de aprecieri din partea unor oameni care nu pot vedea decât rareori binecuvantarile care le revărs de la Dumnezue peste ei dar un lucru mi-l doresc, să primesc mereu binecuvântare proaspătă de la Dumnezeu pe care să o pot revărsa peste cei din jurul meu. Este mai ferice să dai decât să primești, da și astăzi când fericirea supremă pare a fi să ai, să cumperi, să deții principul de mai sus este valabil și e mai valabil ca niciodată.  Cumpărăm produse la care visăm de multă vreme și după 2 săptămâni avem păreri de rău și dezamăgire, facem acțiuni care a trebui să ne aducă fericire și vedem că nu suntem fericiți, căutăm fericirea în muncă, bani, posesiuni, religie, cursuri, școli etc și nu o găsim suntem educați să fim consumiști, ni se transmite că trebuie să avem ca să fim fericiți. Fericirea și împlinirea e doar în Dumnezeu și în modul de viață recomandat de el și exemplificat de Fiul Său.

Nu uitați nu suntem datori să împlinim ce ne cere mass-media, nu trebuie să fim ușor de prostit, ușor de convins, trebuie să avem coloană vertebrala, trebuie să trăim viața conform cu ceea ce ne recomandă Dumnezeu. El ne-a făcut, El știe cum funcționăm, El știe ce ne împlinește. Oamenii vor să consumăm, să facem vânzare, să susținem sistemul Dumnezeu vrea să îl cunoaștem pe El pentru că asta ne împlinește.

Doamne ajută-mă să văd binecuvântările din viața mea și să le pot oferi și altora, puțin, mult, atât cât este să pot aduce un zâmbet, o speranță, un ajutor să te pota aduce pe Tine prin binecuvântările Tale în viața semenilor mei.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu