Biserica – așteptări

Naaman s-a mâniat, şi a plecat, zicând: „Eu credeam că va ieşi la mine, se va înfăţişa el însuşi, va chema Numele Domnului, Dumnezeului lui, îşi va duce mâna pe locul rănii, şi va vindeca lepra. Nu Sunt oare râurile Damascului, Abana şi Parpar, mai bune decât toate apele lui Israel? N-aş fi putut oare să mă spăl în ele şi să mă fac curat?” Şi s-a întors şi a plecat plin de mânie. 1 Impărați 5:11-12

Am încheiat o săptămână cu meditații privind slujirea în jurnalul meu de călătorie de anul acesta. Urmează o altă provocare ca temă de meditare: Biserica.

Gândul îmi fuge la Naaman cel care a fost vindecat de lepră. Când a venit la omul lui Dumnezeu se aștepta să fie tratat într-un anumit fel și chiar verbalizează asta și este consemnat el începe cu: Eu credeam că…. ei bine datorită faptului că nu s-a întâmplat ce credea el era să plece acasă cu lepra pe el dacă nu interveneau slujitorii lui.

De multe ori procedăm la fel, pentru că avem anumite așteptări când venim la Casa lui Dumnezeu se întâmplă să plecăm acasă cu aceleași probleme sau cu altele în plus. Avem așteptări greșite de multe ori când venim la biserică fie că sunt cu privire la preot sau păstor, cu privire la cor, cu privire la ceilalti membri, cu privire la programul copiilor sau al tinerilor cu privire la desfăsurarea programului din ziua aceea etc. Problema e că putem pleca acasă mai răi decât am venit spune scriptura, dacă nu luăm aminte și nu ne analizăm.

Din această cauză în această săptămână voi medita și voi și scrie despre Biserică. Mă voi referi în mod deosebit la biserica locală dar și la Biserica lui Hristos ca trup. Ce ar trebui să găsim acolo care ar trebui să ne fie atitudinea și aportul  și cum ar trebui să ne prezentăm acolo.

Dragilor, Dumnezeu ne-a făcut ființe sociale și dacă nu socializăm nu ne simțim bine, dacă nu ne sprijinim unii pe alții nu putem menține sănătatea societății. Egoismul zilelor noastre ne face ca și atunci când mergem la biserică să ne punem pe noi în centru. Trebuie să ne placă nouă, trebuie să fie cum gândeam noi, trebuie să ne simțim bine și din unghiul acesta privim de obicei lucrurile dar Domnul Isus Hristos ne arată prin viața Sa că împlinirea vieții nu stă în a fi noi centrul universului ci în a îi da cinste lui Dumnezeu prin slujirea altora. Asta trebuie să se vadă mai ales în biserică.

Doamne luminează-mi mintea să pricep Voia Ta cea bună, plăcută și desăvârșită și să o pot trăi pe pământul acesta. Ajută-mă te rog să am o înțelegere sănătoasă cu privire la biserica locală dar și cu privire la cea universală ca să pot astfel să onorez numele tău și să fiu de folos semenilor mei.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „Biserica – așteptări”

Lasă un comentariu