Singurătatea în moarte şi veşnicie

Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege. Matei 7:23

Am ajuns cu meditările mele personale la singurătatea finală de pe acest pământ şi la cea eternă. Sunt ambele de-a dreptul înfricoşătoare. Oricât de tare ar fi un om dacă ajunge singur în faţa morţii trăieşte ultimele clipe în agonie şi teroare. Nu contează câţi copii ai lângă tine, nici numărul de nepoţi, nici soţia sau soţul, nici avuţiile sau banii dacă nu ai pe Dumnezeu cu tine la momentul trecerii în eternitate este de-a dreptul dramatic şi e doar începutul dramei. Ultima şi cea mai mare traumă care nu se va mai termina niciodată.

Puţini oameni nu ar avea emoţii în faţa morţii dar cei care îl au pe Dumnezeu şi îl ştiu prezent în viaţa lor au speranţă, aşteptare a unei vieţi mai bune, au inima împăcată pe când cei care sunt singuri în faţa morţii vor începe drama existenţei lor o dramă care nu va apune niciodată…

Oricât ar încerca oamenii să susţină că nu există Dumnezeu, că nu există viaţă după moarte, că acestea sunt basme, copilării, prostiri religioase când ajung în faţa morţii tremură de înfricoşarea necunoscutului, tremură la gândul că totuşi aceste lucruri există şi sunt reale. Unii din ei chiar primesc anumite semnale care le certifică existenţa a ceva după moarte.

Moartea poate să fie sperietoarea cea mai mare pentru unii sau o trecere pentru alţii. Moartea poate fi începutul chinului veşnic pentru unii sau scăparea de toate durerile si problemele pentru alţii. Moartea va însemna părtăşia veşnică cu diavolul pentru unii sau cu Dumnezeu pentru alţii şi cel mai dramatic moartea poate însemna părtăşie veşnică cu Dumnezeu sau despărţire veşnică de Dumnezeu. Oricât am vrea după momentul morţii nu se mai poate schimba NIMIC.

Este grea singurătatea în viaţă fie în copilărie, tinereţe, ca adult, în singurătate sau la bătrâneţe dar cununa singurătăţii o poartă moartea şi viaţa eternă. E o singurătate pentru care ai certitudinea că e veşnică, din care ştii sigur că niciodată nu te poate scoate nimeni, nici chiar tu. Niciuna din glumele despre iad cu iarba verde, bere, cazane prietenoase, pile, femei nu te vor mai face să captezi atenţia celorlalţi să fii în centrul atenţiei, nu le vei găsi acolo. Totul va fi durere şi singurătate şi întuneric. Chinul singurătăţii va fi cumplit.

Ai acum ocazia să scapi de singurătatea eternă, astăzi. Dacă nu rezolvi problema asta cum rişti să te simţi singur pentru totdeauna. Dumnezeu promite celor care sunt ai Săi părtăşie binecuvântată. Promite lipsa singurătăţii, lipsa lacrimilor, lipsa durerii. Promite fericire eternă, pace, linişte, bucurie. Dacă nu îl ai pe Dumnezeu ca stăpân al vieţii nu le poţi avea. E aşa de mare contrastul între cele două eternităţi încât nu poţi sta indiferent. E atât de vie chemarea lui Dumnezeu şi e aşa de uşor de intrat în părtăşie cu El pentru că EL a făcut totul, a plătit preţul singurătăţii eterne, a primit toată singurătatea pe Calvar în locul nostru ca să ne poată scoate de acolo.

Tu ştii deja dacă vei fi singur sau nu în veşnicie, sunt sigur de asta. Dacă ştii deja că vei fi singur/ă rezolvă azi această singurătate pentru totdeauna. Asigură-te că afirmaţia: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.nu e pentru tine. El să aibă milă de noii.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

2 comentarii la „Singurătatea în moarte şi veşnicie”

  1. Ce ai de spus despre o viaţă de singurătate (literalmente: născut, crescut, maturizat singur) la care Dumnezeu nu răspunde direct…Mi mi se pare că e o durere pe care nu o cunosti,nici nu ti-as dori vreodată.

    Răspunde
    • Unele lucruri le cunoastem mai superficial, altele mai profund, în funcţie de ceea ce a îngăduit Dumnezeu vieţii fiecăruia. Sunt sigur că există persoane care cunosc această durere mult mai bine decât mine. Dumnezeu să aibă milă.

      Răspunde

Lasă un comentariu