Normalul ne uniformizează

Din fericire toți suntem diferiți spune sloganul de care aminteam ieri. Oare cât mai este de real sau la ce aspecte? Este adevărat că Dumnezeu ne-a făcut diferiți și acesta trebuie să fie argumentul că El e tare creativ, dar și unul din motivele pentru care viața nu e monotonă și robotizată. De ce s-a complicat Dumnezeu sa ne facă diferiți nu știu, dar mă bucur că a făcut-o. Baiul mare e că există totuși cineva care nu se bucură de asta. Cineva care vrea să conducă lumea asta și are nevoie ca toți să putem fi manevrați dintr-un singur punct. Există cineva care ne vrea pe toți la fel, cineva care nu are creativitate pentru că nu a creat nimic.

Diferențele dintre noi sunt un motiv extraordinar de bucurie dacă stăm să medităm. Putem să interacționăm și să comunicăm. Ce ar însemna dacă fiind toți la fel nu am avea ce să discutăm pentru că toate lucrurile ne-ar fi comune, ce ar însemna dacă toți am arăta la fel, am colora la fel, am râde la fel, am desena la fel, am trăi la fel. Ar fi foarte deprimant. Diferențele dintre noi sunt unul din aspectele care dau farmec vieții. Ciudățeniile unora dintre noi sunt dacă vreți sarea și piperul din viață la anumite aspecte. E nevoie și de ciudați de oameni cărora să li se spună: Măi, tu nu ești normal.

Noi oamenii suntem tare diferiți unii de alții. Știați că nu doar ADN-ul nu este la fel la nici un om din lume? Nu ci ne deosebim măcar la 10 aspecte: ADN-ul, amprentele digitale, mersul, urechile, ochii, vocea, mirosul, bătăile inimii, undele cerebrale. microbiomul. La niciunul din aceste aspecte nu există doi oameni perfect identici. Nici măcar chinezii nu sunt identici cu toate glumele care se fac. Spun unii că Dumnezeu i-a făcut pe toți oamenii diferiți dar când a ajuns la chinezi s-a plictisit. Și ei sunt diferiți unul de altul.

Totuși unii ar vrea ca normalul lor să devină universal, literă de lege. Acest aspect a fost o preocupare veche a oamenilor și Hitler a încercat construirea unei rase pure, fără diferențe dar nu a reușit. Totuși planul continuă și astăzi, oamenii trebuiesc conduși dintr-un singur punct și trebuiesc uniformizați, trebuiesc normalizați. Dar cum să faci asta când fiecare are mintea sa în care nu poți dicta tu? Ei bine le adormim creierul. Nu le mai lasăm timp să gândească și ca adolescent devii anormal dacă te vede cineva citind o carte sau mergând la bibliotecă. Câți oameni mai citesc cărți? Foarte puțini. Câți oameni se uită la televizor? Foarte mulți. Ne este sistematic sedat creierul ca să nu gândim. Cum altfel explicați că deși nu suntem niciunul de acord cu politicienii hoți, cu supra taxe, cu legi care favorizează infractorii și defavorizează oamenii muncitori totuși nu facem nimic în afara banalelor comentarii din autobuz? Pentru că rațiunea ne este adormită, suntem uniformizați, transformați într-un fel de roboței atâta vreme cât suntem conectați la ei. Rupeți cablul oameni buni.

Oricât de bune par stilurile mele, oricât de tare aș crede în idealurile mele tot nu am dreptul să vă consider pe voi anormali dacă nu vă comportați în stilul meu sau dacă nu îmbrățișați idealurile mele. Fiecare trebuie să rămână liber să trăiască cum hotărăște dar ținând cont de consecințele traiului său.

Unul din ”normalurile” timpurilor noastre e homosexualitatea, vor să o facă normală. Vor să acceptăm normalitatea universală a unui astfel de comportament. Deși nu sunt dintre cei care vor moartea lor sau închiderea lor consider că demersurile actuale sunt o forțare brutală a libertăților oamenilor. Dumnezeu să aibă milă de oamenii cu astfel de orientări că au nevoie de salvare și ei dar de la acceptare până la normalizare e vorba de brutalizare a normalului, suntem forțați să acceptăm și să afirmăm că e normal să fii homosexual, e unul din ”normaluri”. Au ajuns să fie favorizați în detrimentul altor oameni heterosexuali. Normalul unei minorități se vrea a deveni normalul majorității. Anul acesta cu ocazia lunii LGBT am văzut pe afișe partener oficial Muzeul Țăranului Român, da de unde frate țăranul român a devenit partener al manifestărilor pro homosexualitate? Când a fost țăranul român, mai ales cel reprezentat de acel muzeu, omul credincios și muncitor, susținător al acestor fenomene? Vedeți încercarea de normalizare prin folosirea de resurse mediatice? Pui parteneri oficiali credibili ca să aduci plus de valoare unor chestii care nu au valoarea lor suficient de credibilă. Homosexualitatea a existat, există și va exista dar nu ca normal al maselor ci al unei grupe mici de oameni, nu poate fi forțat impusă niciunuia deși asta se face acum. Dumnezeu nu vede normal un asemenea comportament cum nu vede normală nici minciuna sau orice alt fel de păcat și totuși Satan vrea ca așa cum a devenit minciuna mod de viață să devină și promiscuitatea sexuală. Păziți-vă.

Am fost creați diferiți și vom rămâne diferiți atâta vreme cât vom alege să judecăm cu mintea noastră și să luăm decizii. Dacă însă ne vom menține conectați la drogurile care ne sunt servite prin TV nu vom putea să fim liberi așa cum ne-a creat Dumnezeu.

Un alt normal e alimentația. Normalul a devenit anormal. Nu mai sunt bune produsele de la țărani pentru că ar fi neigienice, sunt bune cele de la magazinele care au sistemul calității implementat. Nu mai e bun laptele de vacă de la nea Ilie că vaca lui paște pe câmp e bun cel de la vacile belgiene care nu au văzut vreodată lumina zilei și habar nu au cum arată iarba. Nu sunt buni puii lui tanti Mărioara ci sunt buni cei care stau de 10 ani congelați. Nu sunt bune cireșele din copac ci cele din magazin. Îmi spunea cineva că într-o zi a cules cireșe din copac și ca vecină bună a mers să dea și vecinilor pentru că aveau copii și poate pofteau la cireșe. A fost mustrată aspru persoana că nu se poate să dai cireșe din copac copiilor, cine știe ce microbi au pe ele și a fost foarte categorica vecina curmând răul din fașă 🙂  ) Nu mai e normal să gătești acasă ci e normal să cumperi semipreparate și doar să le pui la cuptor. Nu mai e normal să cultivi produse în grădina ta că există poluare, normal e să le cumperi de la firme care aparent au sisteme de calitate. Nu mai e normal să crești și să tai un porc, normal e să cumperi carne modificată genetic. Vedeți schimbările? Cine a rezistat cel mai bine normalizării acesteia dacă nu cei fără TV?

Ce e normal? Putem vorbi de un normal general acceptat în zilele noastre? Mai medităm și mâine.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

3 comentarii la „Normalul ne uniformizează”

    • Termenul de „microbiom” a fost elaborat de Joshua Lederberg, unul din titanii biologiei moleculare, pentru a desemna totalitatea microbilor, a elementelor lor genetice şi a interacţiunilor acestora într-un mediu.

      Răspunde
    • Puţini ştiu că în corpul fiecăruia dintre noi există de 10 ori mai multe celule microbiene decât celule care compun organismul uman, iar numărul genelor microbiene îl depăşeşte de 150 de ori pe cel al genelor umane. Toate aceste fiinţe care trăiesc în corpul nostru şi pe suprafaţa sa formează un ecosistem ce poartă numele de „microbiom”, iar simbioza acestor mici fiinţe cu celulele umane dă naştere unui veritabil „super-organism”. Descopera.ro

      Răspunde

Lasă un comentariu