Să nu vi se tulbure inima (II)

Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu, şi aveţi credinţă în Mine. Ioan 14:1

Am avut de multe ori inima tulburată, multe momente în care inima mea a fost umbrită de gânduri sau situaţii care mă frământau în adâncul meu. Probabil nici voi nu faceţi excepţie de aceea vreau să scriu astăzi despre tulburarea inimii câteva rânduri.

În versetul citat Domnul Isus îi avertizează pe ucenici de apariţia tulburării inimii ca urmare a despărţirii de El si mai ales datorită evenimentelor care aveau să se desfăşoare, evenimente violente, crude care aveau să le zdruncine inima în profunzime. Domnul Isus ştia ce avea să urmeze în viitorul imediat dar şi în cel depărtat când ucenicii trebuiau ei înşişi să moară pentru credinţa lor (unii din ei). Cum să nu apară tulburare când eşti condamnat pentru credinţa ta mai ales că aceasta nu este una antisocială ci una morală, care se dăruieşte pentru semeni. Da inima lor avea să fie tulburată de multe ori începând de atunci dar Domnul Isus le dă avertismentul acesta şi le spune despre alternativa sau mai degrabă despre soluţia menită să le aducă pace în inimă, pregătită de el.

Cu alte cuvinte le spune nu vă tulburaţi că vă aşteaptă ceva infinit mai bun. Pavel redă acest aspect în epistola către Romani unde spune: Eu socotesc că suferinţele din vremea de acum nu Sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi. Aceeaşi afirmaţie pe care Domnul Isus o face ucenicilor. Interesant e că nu le spune: Dacă cineva vă face rău strigaţi la mine şi rezolv eu, nu se oferă să le ia suferinţa, nu se oferă să îi scutească de suferinţă ci doar îi avertizează că inima le va fi tulburată şi că undeva El pregăteşte un loc în care toate suferinţele vor dispărea.

Se pare că pentru ucenici a fost de ajuns că Domnul Isus le-a dat avertismentul şi promisiunea, spun asta pentru că privind în istoria bisericii îi vedem ducându-şi credinţa până la capăt prin mari suferinţe sau chiar prin moarte unii din ei. Ce magie o fi pus Domnul Isus în vorbele sale? Cu ce convingere le-o fi rostit ca să le ajungă ucenicilor până la sfârşitul vieţii pământeşti nu ştiu, dar se pare că aceştia au fost convinşi de Cuvintele Cuvântului Întrupat.

Domnul Isus acelaşi avertisment îl are şi pentru mine şi pentru tine astăzi. Da e adevărat că trăim vremuri tulburi dar ne cere calm, ne cere să ne lăsăm copleşiţi de pacea Lui:  Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. Ioan 14:27 Nu mai suntem direct în situaţia ucenicilor să trebuiască să asistăm la răstignirea Domnului Isus dar în fiecare zi asistăm la injurături ale numelui Său, la glume despre El şi Dumnezeire, în fiecare zi oamenii pătează numele Domnului şi denigrează puterea lui Dumnezeu ba mai mult stau nepăsători faţă de Sângele Domnului Isus, nu ţi se tulbură inima? Ba da din cel puţin două motive. Primul e că oamenii resping o mântuire care vine gratis şi care i-ar putea scăpa de iad şi cel de al doi-lea e că uitându-te la ei iţi vin gânduri despre viaţa ta, ai vrea să trăieşti uneori ca ei. David spune era să mi se clatine piciorul când m-am uitat la cei răi şi vedeam ce bine le merge.

Dar imima se tulbură şi de la atâtea veşti negative din jurul nostru. Nu plătim cu viaţa cum au păţit ucenicii credinţa lor dar în acelaşi timp provocările sunt mari. Suntem expuşi veştilor rele în fiecare zi, suntem ironizaţi cu privire la credinţa noastră şi drept urmare unii evită să se mai declare Copii ai lui Dumnezeu preferând să se ascundă . Inima este tulburată de situaţiile vieţii care se opun credinţei în Domnul Isus.

Nu ştiu ce magie au avut în ele Cuvintele Domnului Isus spuse ucenicilor dar aş vrea ca aceasta să existe şi astăzi. Sau au aceeaşi putere…? Interesant dar cine , ce s-a schimbat atunci? Să fim noi mai puţin credincioşi decât ucenicii acelor vremuri? Să fie motivele de tulburare mai intense? Să îl fi crezut ucenicii mai tare pe Isus? Să fi crezut ei mai mult în El?

inima tilburataDa dragii mei Pavel tot în Romani spune: Dar aceasta nu înseamnă că a rămas fără putere Cuvântul lui Dumnezeu. Cuvântul este ca şi Dumnezeu acelaşi ieri şi azi şi în veac. Situaţiile oscilează dar încă nu trăim în România timpurile în care să plătim cu sânge pentru credinţă, atunci singura hibă rămâne că noi credem mai puţin sau că ne este credinţa slabă. Este dacă vreţi normal ca pacea inimii să fie tulburată uneori dar un copil al lui Dumnezeu are soluţie pentru a linişti inima. Vorbele Domnului Isus picurate în inimă au puterea să limpezească tulburarea, au putere să aducă pacea. Este la fel ca vorbele şi îmbrăţişarea mamei pentru un copil care este agitat.

În ce măsură mai este eficientă soluţia lui Dumnezeu pentru liniştirea inimii pentru tine? Dacă nu mai este eficientă înseamnă că trebuie să te apropii mai mult de El. Vor veni multe tulburări, asiguraţi-vă că aveţi la îndemână soluţia care aduce pace în inimă – Cuvânul lui Dumnezeu, căutaţi ajutor spiritual, căutaţi oameni care vă pot aduce mai aproape de Cuvântul plin de putere.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „Să nu vi se tulbure inima (II)”

Lasă un comentariu